Real Time Web Analytics

2 мар. 2014 г.

SUBVENȚIILE ACORDATE DE STATUL MOLDOVENESC PENTRU SUSȚINEREA AFACERILOR CU LIVEZI DE NUCI ȘI PRODUCȚIE NUCIFERĂ.

Livezile de nuc sunt o afacere profitabilă chiar şi pe timp de criză. Datorită cererii mari de pe piaţa externă, o tonă de miez este vândută cu aproximativ cinci mii de euro. Ministerul Agriculturii oferă subvenţii de 10 mii de lei pentru plantarea unui hectar de livadă.
Tudor Slănină a plantat, în 2001, prima sa livadă de nuc. El este cel mai mare exportator din Moldova al acestui produs, cu un volum de livrări de 1.800 de tone de miez, în anul trecut.
"În primul rând, nucul nu dă recoltă la 10 ani, dar noi deja din 2008 încoace am început a recolta, e al patrulea an când recoltăm. În mediu pe hectar putem atinge deja o tonă. Orice cultură poate da profit, dar trebuie bine îngrijită. Sperăm să nu avem rezultate mai proaste faţă de anul trecut", a spus producătorul.

Directorul Asociaţiei Producătorilor de Culturi Nucifere, Constantin Gajîm, spune că afacerea cu miez de nucă este foarte avantajoasă pentru ţara noastră.

"Cea mai mare afacere pentru Moldova în prezent este nucul. Dacă gospodarul este bun, în al cincilea an nucul se răscumpără. Nucul este livada viitorului pentru acei leneşi", a menţionat Constantin Gajîm.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii spun că, anual, în ţara noastră se plantează în jur de o mie de hectare de livezi de nuc.

"Solicitările produselor de nuc, adică a miezului de nucă, sunt foarte mari. Şi preţurile de comercializare sunt foarte atractive. Se subvenţionează în mărime de 10 mii de lei la un hectar, ceea ce constituie practic acoperirea cheltuielilor pentru procurarea materialului săditor", a comunicat Mihai Suvac, şef de direcţie Ministerul Agriculturii.

În Republica Moldova sunt, în prezent, mai mult de 12 mii de hectare de livezi de nuc, iar producţia anuală de miez se ridică la 12 mii de tone. 80 la sută din producţie este exportată în 40 de ţări.


2 комментария:

  1. Iată contactul investitorilor Detalii de e-mail, _ lfdsloans@lemeridianfds.com Sau Whatsapp +1 989-394-3740 care m-au ajutat cu împrumut de 90.000,00 Euro pentru a-mi începe afacerea și sunt foarte recunoscător, a fost foarte greu pentru mine aici încercarea să fac un drum ca o mamă singură lucrurile nu au fost ușoare cu mine, dar cu ajutorul lui Le_Meridian mi-a pus zâmbetul pe față în timp ce mă uit la afacerea din ce în ce mai puternică și în expansiune. Știu că poate vă surprindeți de ce pun lucrurile așa aici, dar chiar trebuie să-mi exprim recunoștința, astfel încât oricine caută ajutor financiar sau să treacă de greutăți cu afaceri de acolo sau dorește să înceapă un proiect de afaceri poate să vadă acest lucru și să am speranța de a ieși din greutăți .. Mulțumesc.

    ОтветитьУдалить
  2. Articole bune, Ați auzit de LFDS (Le_Meridian Funding Service, Email: lfdsloans@outlook.com - ContactWhatsApp: +1-9893943740--lfdsloans@lemeridianfds.com) este ca serviciul de finanțare SUA / Marea Britanie, care îmi acordă împrumut de 95.000,00 USD să-mi lansez afacerea și le plătesc anual de doi ani acum și îmi mai rămân 2 ani, deși îmi place să lucrez cu ei pentru că sunt creditor împrumut autentic care îți poate oferi orice fel de împrumut.

    ОтветитьУдалить