Produsele care pot fi valorificate sunt urmatoarele:
- miezul de nuca
- nucile verzi
- frunzele
- lastarii
- mugurii
- cojile
- lemnul
Miezul de nuca poate fi consumat ca atare, dar poate fi utilizat si in prepararea unor specialitati de cofetarie si patiserie. Din miez de nuca se extrage ulei, ce are calitati excelente din punct de vedere alimentar.
Uleiul de nuca mai este folosit la fabricarea sapunului, a lacurilor, precum si la obtinerea produselor cosmetice si farmaceutice.
Nucile verzi se folosesc pentru dulceturi, continand o cantitate foarte mare de vitamina C, de 40 de ori mai mult decat sucul de portocale: dintr-un kg de coji verzi de nuca poate fi extrasa o cantitate de vitamina C egala cu cea extrasa din 10 kg de lamai.
Frunzele, lastarii, mugurii, scoarta si radacinile constituie materie prima foarte putin folosita la noi in tara.
Dupa desfiintarea plantatiei de nuci, lemnul rezultat poate fi valorificat cu cel putin 1.500-2.000 euro/m3, pe piata externa, drept materie prima pentru producerea mobilei.
Iata cateva informatii utile care sunt cuprinse in interiorul ghidului “Cum sa faci cel mai rapid bani din LIVADA DE NUCI”:
- plantatiile de nuc se infiinteaza numai pe terenuri favorabile din zone specifice acestei culturi
- terenul se defriseaza, se cultiva 3-4 ani cu leguminoase, apoi se pregateste cultura de nuc
- livada cu nuci nu este foarte costisitoare, insa, pentru a da roade, trebuie sa aveti cat mai multe informatii despre aceasta cultura
- zonele convenabile pentru cultura sunt dealurile cu 350-500 m altitudine
- nucul suporta iernile din tara noastra, dar in anii cu ierni grele se pot produce anumite pagube
- se efectueaza taieri de intretinere pentru inlaturarea unor ramuri, avand in vedere ca nucul are nevoie de lumina
- fructul este de calibru mare, miezul este de o calitate buna, blond, dulce, se extrage rapid si reprezinta aproximativ 45-51% din masa totala a nucii.
- miezul de nuca
- nucile verzi
- frunzele
- lastarii
- mugurii
- cojile
- lemnul
Miezul de nuca poate fi consumat ca atare, dar poate fi utilizat si in prepararea unor specialitati de cofetarie si patiserie. Din miez de nuca se extrage ulei, ce are calitati excelente din punct de vedere alimentar.
Uleiul de nuca mai este folosit la fabricarea sapunului, a lacurilor, precum si la obtinerea produselor cosmetice si farmaceutice.
Nucile verzi se folosesc pentru dulceturi, continand o cantitate foarte mare de vitamina C, de 40 de ori mai mult decat sucul de portocale: dintr-un kg de coji verzi de nuca poate fi extrasa o cantitate de vitamina C egala cu cea extrasa din 10 kg de lamai.
Frunzele, lastarii, mugurii, scoarta si radacinile constituie materie prima foarte putin folosita la noi in tara.
Dupa desfiintarea plantatiei de nuci, lemnul rezultat poate fi valorificat cu cel putin 1.500-2.000 euro/m3, pe piata externa, drept materie prima pentru producerea mobilei.
Iata cateva informatii utile care sunt cuprinse in interiorul ghidului “Cum sa faci cel mai rapid bani din LIVADA DE NUCI”:
- plantatiile de nuc se infiinteaza numai pe terenuri favorabile din zone specifice acestei culturi
- terenul se defriseaza, se cultiva 3-4 ani cu leguminoase, apoi se pregateste cultura de nuc
- livada cu nuci nu este foarte costisitoare, insa, pentru a da roade, trebuie sa aveti cat mai multe informatii despre aceasta cultura
- zonele convenabile pentru cultura sunt dealurile cu 350-500 m altitudine
- nucul suporta iernile din tara noastra, dar in anii cu ierni grele se pot produce anumite pagube
- se efectueaza taieri de intretinere pentru inlaturarea unor ramuri, avand in vedere ca nucul are nevoie de lumina
- fructul este de calibru mare, miezul este de o calitate buna, blond, dulce, se extrage rapid si reprezinta aproximativ 45-51% din masa totala a nucii.
Комментариев нет:
Отправить комментарий