Real Time Web Analytics

2 мар. 2014 г.

15 argumente de ce nucile sînt foarte bune pentru sănătate și de ce trebuie să consumăm miez de nucă, zilnic .

1. Deoarece reduc colesterolul - Nucile, arahidele și migdalele, bogate în grăsimi sănătoase, fibre și vitamina E, scad colesterolul. Specialiștii de la Universitatea Loma Linda din California care au revăzut 25 de cercetări științifice legate de impactul nucilor asupra sănătății susțin că aproximativ 67 de grame e cantitatea zilnică indicată pentru consumul zilnic, conform about.com.
2. Scad riscul apariției bolilor cardiovasculare - deoarece scad colesterolul rău din organism, reduc apariția cheagurilor de sânge și reglează tensiunea arterială, nucile, prin conținutul bogat de acizi grași Omega-3, ajută la reducerea considerabilă a apariției bolilor de inimă, dacă stăm să ne gândim că specialiștii spun că un sfert de cană conține 90% din doza zilnică recomandată de astfel de acizi.
3. Riscul de stop cardiac scade cu o treime - tot în relație directă cu apariția bolilor cardiovasculare, dar important de precizat este și faptul că un consum zilnic de nuci previne cu o treime riscul de a face stop cardiac, în urma unui studiu realizat pe 86.000 de femei.
4. Sunt o sursă de grăsimi bune - O mână de nuci, de fistic, migdale sau semințe de floarea-soarelui (preferabil neprăjite) pot completa necesarul de grăsimi bune dintr-o zi.
5. Pentru că ajută în cura de slăbire - este important ca nucile să se consume crude, în stare naturală, fără adaosuri de sare, ulei și alte condimente; prăjite acestea deja se transformă în alimente nocive.
Pentru că sunt extrem de sățioase și sănătoase, nucile reprezintă cea mai bună gustare dintre mese, fără repercusiuni în privința kilogramelor în plus, pentru că numai o mână de nuci asigură un timp îndelungat de sațietate. Un studiu guvernamental realizat de americani a demonstrat că nucile luptă eficient împotriva obezității, prin faptul că persoanele care consumă regulat acest aliment au parte de o dietă mai echilibrată. Fiind bogate în proteine și grăsimi „bune” și consumate cu moderație, acestea nu influențează greutatea corporală și nu îngreunează metabolismul, ca alte produse.
6. Sunt un excelent remediu împotriva insomniei - știți care este cauza insomniei? Lipsa de magneziu din organism care conduce la producerea unei cantități mai mici de melatonină, ceea ce alungă somnul și te ține trează. Nucile sunt o foarte bună sursă de magneziu, iar dacă mănânci o mână de nuci cu 1-2 ore înainte de a te culca, poți dormi liniștită.
7. Pentru că alungă stresul! - tot DailyMail.co.uk evidențiază relația dintre stres și vitamina B și susține că studiile realizate în privința stresului au arătat că tot complexul de vitamina B reprezintă un remediu antistres, relaxând sistemul nervos și totodată starea ta generală. Nucile sunt o importantă sursă de astfel de vitamine.
8. Ameliorează durerile! - datorită vitaminei B, mai exact celei B1, durerile se diminuează în intensitate. Această vitamină conținută de nuci ajută la funcționarea optimă a musculaturii și crește toleranța la durere.
9. Sunt eficiente în lupta cu diabetul! - un studiu recent, apărut în februarie 2010 în Diabetes Care, a ajuns la concluzia că un consum de 56 g de nuci zilnic ajută la ameliorarea diabetului de tip 2, prin dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățind astfel fluxul sangvin.
10. Previn cancerul! - prin conținutul bogat de acizi Omega-3, fibre, vitamina E, magneziu și acid folic, nucile reprezintă una dintre cele mai bune metode profilactice împotriva cancerului, relatează EatingWell. com.
11. Previn constipația! - prin conținutul bogat de fibre, nucile îți asigură un tranzit intestinal complet, asigurând un sistem digestiv care merge ca uns.
12. Pentru un creier în formă - pentru memorie, pentru sistemul nervos, dar și pentru o minte mai abilă, recurge la consumul zilnic de nuci.
13. Pentru o viață mai lungă - prin toate beneficiile pe care le aduc, per total, organismului, cercetătorii susțin că nucile pot fi considerate alimente valoroase din punct de vedere anti-aging: îmbunătățind calitatea pielii și contribuind la crearea de celule sănătoase, regenerând constant organismul.
14. Pentru oase puternice - datorită conținutului de proteine, nucile sunt excelente în întreținerea sănătății oaselor, dar și a mușchilor, pielii și celulelor. Întărirea oaselor ajută la prevenția osteoporozei! Cam 65 de grame zilnic este suficient pentru un efect garantat!

Cum să le mâncăm corect?

- Ceea ce este esențial în cura de slăbire, dar și pentru a beneficia de calitățile lor medicale, este ca acestea să se consume crude, în stare naturală, fără adaosuri de sare, ulei și alte condimente: prăjite, acestea deja se transformă în alimente nocive;
- nu depăși mai mult de un pumn la o gustare și încearcă să nu le asociezi cu alte alimente; folosește-le ca pe o gustare separată, individuală, la serviciu sau acasă.



Комментариев нет:

Отправить комментарий