Real Time Web Analytics

29 дек. 2012 г.

Business cu nuci si livezi de nuci in Republica Moldova


Astazi in Moldova exista zeci de companii de colectare a miezului de nuca, iar volumul de export, in ansamblu pe tara, constituie 10 000 tone. In anul 2002 nucul ocupa locul patru la categoria exportului moldovenesc, dupa vin, produsele textile si culturile cerealiere.
In 1989 numarul de copaci de nuci constituia mai bine de 3 milioane, inclusiv livezile, perdele forestiere, copacii din curtile gospodarilor. Dar, deoarece nucul nu se bucura de atentia cuvenita, numarul de copaci a inceput sa scada catastrofal. Astazi in Moldova cresc circa 2 milioane de nuci. Daca le-am uni, s-ar forma o livada de 20 000 hectare. (Ar trebui sa tinem cont de faptul ca livada nu e omogena, constind din mai multe soiuri).
Cu toate acestea, volumul anual de export a miezului de nuca din Moldova constituie 25 milioane dolari SUA. De altfel, tot miezul de nuca produs in Moldova este directionat spre export.
La momentul actual AMG-Holding are in proprietate 10 000 de hectare de terenuri in diverse raioane ale Moldovei, ideale pentru cultivarea nucului.

Комментариев нет:

Отправить комментарий